Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Idrottslyftet 2019


I de flesta av landets idrottsföreningar finns goda idéer om hur barn- och ungdomsidrotten kan utvecklas. För att hjälpa till att göra idéerna till verklighet finns Idrottslyftet. För att få stöd från Idrottslyftet kan föreningen vända sig till sitt specialidrottsförbund (SF) samt till sitt distrikt (Skåneidrotten).

 

Observera att det föreningsstöd som kan sökas enligt nedanstånde utvecklingsområden ska gå via föreningens idrottskonsulent, se kontaktuppgifter via länken eller ring vår växel 010-476 57 00.
Kolla hur ditt idrottsförbund/SF lägger upp Idrottslyftet 2019. Kontaktpersoner SF 

Syftet med Idrottslyftet
är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i en förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.
Arbetet med Idrottslyftet ska utgå från Riksidrottsförbundets (RF) anvisningar för barn- och ungdomsidrott och kopplas till idrottens pågående strategiarbete.

Skåneidrottens uppdrag är att fördela medel för idrottsövergripande insatser i linje med de fem så kallade utvecklingsresor, som kopplas till idrottens pågående strategiarbete.

IDROTTSÖVERGRIPANDE INSATSER

Fem utvecklingsresor:

Ny syn på träning och tävling
Träning och tävling utformas så att utövaren mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet och ledarskapet fokuserar på glädje och prestation snarare än på resultat.

Utveckling av rörelseförståelse är i centrum vilket gör att fler får fysiska förutsättningar att idrotta mer och längre.

Den moderna föreningen engagerar
Ambitionen är att skapa en stark och levande idrottsrörelse som tar vara på människors engagemang och som inspirerar till delaktighet. Medlemskapet moderniseras och det är enkelt att engagera sig i föreningslivet, oavsett bakgrund, ålder, kön eller andra förutsättningar.

Inkluderande idrott för alla
Föreningen skapar en verksamhet där alla, oavsett kön, ålder, förutsättningar och bakgrund känner sig välkomna.

Jämställdhet för en framgångsrik idrott
Föreningen skapar lika möjligheter för alla, oavsett kön, att utöva och leda idrott. Män och kvinnor har lika stort inflytande i beslutsfattande och föreningsuppdrag utformas så att män och kvinnor har lika möjlighet att medverka.

Ett stärkt ledarskap
Föreningens tränare, ledare och förtroendevalda känner till och leder enligt idrottsrörelsens värdegrund. Ledarskapet är individanpassat och genomsyras av gott bemötande. Förutsättningarna för att vara ledare i föreningen är anpassade efter olika individers livssituation.


 -Anläggningsstödet – I princip oförändrat från tidigare år, se särskild info på sidan ”Anläggning” under Idrottslyftet.


Vi vill återigen observera er på att det enbart kommer att gå att ansöka om medel från SF och Skåneidrottens anläggningsstöd direkt från IdrottOnline. Ansökan om föreningsstöd enligt ovanstånde utvecklingsområden går via föreningens konsulent hos Skåneidrotten.

Kontaktuppgifter till våra konsulenter (per kommun)


 Gäller er idé integration och inkludering? - läs mer om idrott för nyanlända här >>

 

Skåneidrotten ser fram emot samarbete under 2019 och vi är övertygade om att Idrottslyftet i vårt distrikt kommer att generera fler barn och ungdomar till idrotten, nya samarbeten över idrottsgränserna och en massa rörelseglädje!

Uppdaterad: 03 APR 2019 08:28 Skribent: Daniel Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss