Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Anläggningar

"Ett bra utbud av anläggningar och andra idrottsytor är en förutsättning för att idrotten ska blomstra."

Anläggningsstöd

Skåneidrottens anläggningsarbete leds av Emeli Olofsson med fokus på att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 13:34
Anläggningar

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggningsbidrag med det huvudsakliga syftet att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar. Bidraget kan sökas av idrottsföreningar anslutna till Riksidrottsförbundet och ansökan handläggs av Skåneidrotten.

Skåneidrotten har knappt 10 miljoner att fördela årligen.

Stöd till utrustning för Parasport

Riksidrottsförbundet har beslutat om ett stöd till utrustning för Parasport, det är ett nytt område som syftar till att öka tillgängligheten för barn och unga med funktionsnedsättning. Stöd får beviljas för viss fast eller större utrustning som är en del av aktivitetsytan. Stöd beviljas även till individuell tävlings- och träningsutrusning under förutsättning att den ägs av föreningen och därmed kan användas av flera utövare. För att kunna få stöd till utrustning för Parasport krävs det att investeringskostnaden för utrustningen uppgår till minst ett prisbasbelopp.

För mer information om stöd till utrustning för Parasport klicka här för att läsa mer.

Eller kontakta Emeli Olofsson på This is a mailto link.

PROJEKTSTÖD ANLÄGGNING 2020

SÖKTIDER:

Mer information om när vi öppnar för ansökningar kommer inom kort.

Förberedelser inför ansökan>>

Skicka in ansökan>>

Beslut>>

Återrapport>>

Barnkonsekvensanalys

Nedan finner du en mall att spara ner och fylla i, bifoga sedan dokumentet i er ansökan.

Barnkonsekvensanalys (fyll i word)

Andra bidragsgivare

Det kan också finnas möjlighet att erhålla bidrag från Allmänna Arvsfonden samt Boverket när det gäller ny verksamhet, anpassning av anläggningar och lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler. Även kommunen brukar kunna hjälpa till (vilket vi ser som positivt i en ansökan). Det finns givetvis en uppsjö av andra möjligheter men möjligheterna beror mycket på satsningens syfte/målgrupp. Lokala företag och stiftelser brukar synas som medfinansiärer i ansökningarna vi får in.

Arvsfonden

Boverket

Länsstyrelsen - Klimatsatsningar

Jordbruksverket - Investeringar i fritids- och idrottsanläggningar

Var ute i god tid
Både vi och andra bidragsgivare har kortare eller längre handläggningstid. Ibland krävs bygglov och det kan finnas andra förutsättningar som är tidskrävande. Tidsåtgången från första kontakt med oss till färdig anläggning varierar kraftigt men mellan 6 och 18 månader är inte ovanligt.

Emeli Olofsson
Idrottskonsulent