Yeees!!!

Välkommen till golfen!

Vi har alla ett ansvar för banvård!

Du kommer snabbt att märka en positiv utveckling!

Träffa sand först!

Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du snabbt kan komma ut på banan och uppleva golfens alla fördelar.

Golfbanan är en fantastisk idrottsplats - kanske den vackraste bland alla! Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Dessutom finns det samtidigt ett tävlingsmoment för de som gillar att prestera. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser. Det som är positivt är att gammal kan spela med ung, proffs med amatör, tjej med kille osv.

I boken Grönt Kort 2012-2015 och på den här webbplatsen hittar du allt om hur du tar Grönt Kort. För att du snabbt ska lära dig och redan från början ha roligt ute på banan är utbildningen indelad i tre områden:

• Golfens olika slag
  • Golfens regler
  • Golfvett för roligare golf.

Målet är att du med hjälp av utbildningen, boken och webben snabbt ska komma ut på banan och känna den härliga känslan när bollen flyger just dit du vill!

Välkommen till golfen!

Här kan du ta Grönt Kort

Det är endast klubbar och anläggningar som registrerat sig som ”Grönt Kort klubbar” som får genomföra Grönt Kort. Dessa klubbar och anläggningar följer de ramar och riktlinjer som Svenska Golfförbundet satt upp för Grönt Kort.

Här hittar du Grönt Kort klubbarna

Visa filmen 2